این گزارش توسط موسسه تحقیقاتی Fortune Business Insights با عنوان «کمپرسورهای برودتی: مطالعه، تحلیل و پیش بینی بازار کمپرسورهای برودتی با بررسی نوع کارکرد، ظرفیت و کاربرد آنها از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۶» منتشر شده است. پیش بینی آینده کمپرسورهای پیستونی، کمپرسورهای اسکرو، کمپرسورهای اسکرال، کمپرسورهای روتاری و کمپرسورهای آمونیاکی در ظرفیت های مختلف از ۲ کیلووات تا ۱۰۰ کیلووات که هرکدام مصارف گوناگون و مختلفی دارند. کمپرسورهای برودتی در سیستم‌هایی مانند: سردخانه ها، چیلرها، یخچال‌های کانتینری، کولرهای گازی، ایس بانک ها، فریزرهای صنعتی و دیگر تجهیزات سرمایشی و تهویه مطبوع بصورت وسیعی استفاده می‌شود که نشانگر اهمیت فراوان کمپرسورها در دنیای امروز است.

بازار فروش کمپرسورهای برودتی

بنابراین گزارش؛ پیش‌بینی‌ها از رشد خالص بیش از ۵.۵٪ بازار کمپرسورهای برودتی تا پایان سال ۲۰۲۶ حکایت دارند. کارشناسان معتقدند که یکی از دلایل مهم رشد بازار کمپرسورهای برودتی، تمایل صنایع داروسازی برای حفظ و نگهداری مواد اولیه، داروها و موادی است که نیازمند استفاده از دستگاه‌های سرمایشی، یخچال‌های صنعتی و آزمایشگاهی و‌ همینطور بهره‌گیری از سیستم های تهویه مطبوع است.

با این حال، میزان عرضه کمپرسورهای برودتی طی سال 2018 در حدود 161,4 میلیون دستگاه در بازارهای سراسر دنیا بود. افزایش تعداد هایپرمارکت ها و سوپرمارکت هایی که نیازمند سیستم تهویه مطبوع هستند، یکی دیگر از عوامل مهم رشد بازار کمپرسورهای برودتی در سالهای مورد مطالعه خواهد بود.

کمپرسورهای برودتی در صنایع مواد غذایی

در ادامه این گزارش؛ پیش بینی شده است که تقاضا برای سیستم های برودتی صنعتی (سردخانه، آیس بانک، تونل انجماد و ...) صعودی خواهد بود و این به دلیل استفاده روزافزون از مواد غذایی و آشامیدنی بسته بندی شده (فرآوری شده) در کشورهای نوظهور و در حال توسعه در سراسر جهان است.
علاوه بر این، نیاز فوری به جلوگیری از فساد مواد غذایی و نوشیدنی های نیمه فرآوری شده وجود دارد. فن آوری های نوآورانه متعددی مانند راه حل های نظارت بر یخچال مجهز به اینترنت اشیا منجر به رشد بازار کمپرسورهای برودتی تجاری می شود.

در حال حاضر، اقتصادهای در حال توسعه در حال بازسازی یا به روزرسانی زیرساخت‌های سردخانه‌ها و تاسیسات سنتی خود هستند. موضوعی که به نوبه خود، بر رشد و افزایش تقاضای بازار تأثیر مثبتی دارد. گرچه، ‌بالا بودن هزینه‌های نگهداری و مصرف زیاد انرژی ممکن است مانع رشد بازار در سال‌های آینده شود.
کمپرسورهای برودتی

برندهای کمپرسور در دنیا

بررسی‌ها و پیش‌بینی‌ها حاکی از آنست که کمپانی‌های تولیدکننده کمپرسورهای برودتی همچون دهه‌های گذشته اصلی‌ترین بازیگردان‌های این صنعت خواهند بود و در بازار کمپرسورهای سرمایشی نقش کلیدی و ویژه‌ای را ایفا خواهند کرد. برندهایی که در بازار کمپرسور نقش و عملکرد کلیدی خواهند داشت؛ عبارتند از: کریر کارلایل Carrier Carlyle، دایکین Daikin، ترین Trane، پاناسونیک Panasonic، هیتاچی Hitachi، بیتزر Bitzer، گراسو Grasso، جانسون کنترلز یورک York، دانفس Danfoss، امرسون کوپلند Emerson Copeland، بریستول Bristol و میتسوبیشی Mitsubishi.

از نظر کاربرد، بازار کمپرسورهای برودتی تجاری به یخچال و فریزر، ویترین های یخچال دار، یخچال حمل و نقل، کولرها و فریزرهای نوشیدنی و سایر سیستم‌های برودتی (ایس بانک، فریز تونل و یخ ساز) تقسیم شده است. در این میان، کمپرسورهای برودتی در صنعت حمل و نقل نیز توانسته‌اند 11٪ از کل بازار کمپرسورهای برودتی را بدست بیاورند و پیش بینی می شود در سال‌های آینده و زمانی نه چندان دور، فروش کمپرسورهای حمل و نقلی به بیشترین نرخ رشد سالیانه دست پیدا کند.

کارشناسان معتقدند که در سال های آتی بازار کمپرسورهای سردخانه ای و یخچالی رشد ملایمی را تجربه خواهد کرد. یکی از مهم ترین ویژگی های کشورهای در حال توسعه، مصرفِ مواد غذایی منجمد و یخ زده (اغذیه رستوران و فست فود) در این جوامع خواهد بود. بنابراین باید گفت که وسایل نقلیه یخچالی برای تسهیل حمل مواد غذایی و به حداقل رساندن ضایعات آنها کمک شایانی کند. شبکه های حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی بخاطر سرعت بخشیدن به پروسه انتقال و ارسال مواد غذایی، میوه ها و سبزیجات و محصولات مشابه؛ رشد خواهند داشت و همین باعث می شود تا بازار کمپروسورهای یخچالی و برودتی نیز با رشد و توسعه همراه باشد.

کمپرسورهای برودتیبازار کمپرسورهای برودتی در آسیا پاسیفیک (۲۰۱۵ تا ۲۰۲۶)

انواع کمپرسور برودتی

روایات حاکی از آن‌است که کمپرسور (Compressor) در سال ۱۸۹۹ توسط مریاج کلمبیایی ابداع شد و از سال ۱۹۰۳ به تولید انبوه رسید. ویلیس کریر اولین برند کمپرسور دنیا را بنام خود ثبت کرد. برندی که الان با نام کارلایل شناخته می‌شود و در صنایع هسته‌ای و شیمیایی کشورهای دنیا استفاده می‌شود.
انواع کمپرسور سیکل تبرید که در چیلرهای تراکمی (چیلر آب خنک و چیلر هوا خنک) و سایر سیستم های تهویه مطبوع خانگی و صنعتی و سرد خانه ای استفاده می شوند در پنج تقسیم بندی قرار می گیرند که به شرح ذیل می باشند.
۱- کمپرسور روتاری (Compressor Rotary)
۲- کمپرسور اسکرال (Compressor Scroll)
۳- کمپرسور اسکرو (Compressor Screw)
۴- کمپرسور رفت و برگشتی (سیلندر پیستونی) (Reciprocating Compressor)
۵- کمپرسور گریز از مرکز (سانتریفیوژ) (Centrifugal Compressor)

جهت مشاوره، خرید و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان رستاک تجارت در تماس باشید.