وی آر اف VRF یا وی آر وی VRV ؟ تفاوت این دو سیستم چیست؟ سیستم مبرد متغیر یا وی آر اف چه ویژگی هایی دارد؟ سیستم وی آر وی VRV چیست؟ اینها برخی از نمونه پرسش‌های متقاضیان و مشتریانی است که به دنبال خریداری سیستم تهویه مطبوع مبرد متغیر یا همان وی آر اف VRF هستند. دستگاه‌هایی که کاربردی فراگیر داشته و بخاطر مصرف پایین انرژی الکتریسیته مشهورند. وجود برندهای متنوع با نام‌های مختلف و پیچیدگی و سردرگمی مشتریان در انتخاب برند مناسب، باعث شده است تا فناوری مبرد متغیر نتواند آنطور که باید و شاید در بازار ایران طرفدار داشته باشد و به سیستمی کم و بیش منزوی و کم طرفدار تبدیل شده است. در ادامه به ابهامات و پرسشی خواهیم پرداخت که سوال بسیاری از کاربران در مورد سیستم‌های وی آر اف VRF نیز هست. وجوه تمایز و تفاوت‌های وی آر اف VRF و وی آر وی VRV چیست؟

وی آر اف VRF بهتر است یا وی آر وی VRV؟

وی آر اف VRF یا وی آر وی VRV؟ جدالی که هنوز برنده ای نداشته و سالهاست که به پرسش اصلی خریداران وی آر اف تبدیل شده است. با گذشت بیش از دو دهه از عمر این تکنولوژی ژاپنی؛ هنوز هم بسیاری از فعالان و متخصصان صنایع برودتی و بازار تهویه مطبوع از پاسخ گویی به این سوال واهمه دارند. چه بسیار مشتریانی که با طناب پوسیده و فریبکارانه فروشندگان این سیستم ها، هزینه های اضافی و بی موردی را متحمل شده اند. دلالانی که با تئوری‌های خودساخته و بی‌ریشه خود، سعی در تحمیل کالای خود به مشتری (معمولاً سیستمی که سود بیشتری در آن نهفته است!) و کسب منفعت هستند. بکارگیری اصطلاحات غریب و نوبرانه ای مانند: سی ام وی CMV ، ای آر وی ARV ، ام دی وی MDV ، جی ام وی GMV و ... روش دیگری است که دلالان و فروشندگان با استفاده از آنها باعث سردرگمی و پیچیدگی مشتریان و خریداران شده جاییکه دستیابی به پاسخی صحیح و قابل استناد غیرممکن می نماید. برای رفع تمام ابهامات و آگاهی متقاضیان و مشتریانی که در پی این هستند که بدانند وی آر اف VRF بهتر است یا وی آر وی VRV ، پیشنهاد می‌شود که این مطلب را مطالعه کنند.

وی آر اف VRF یا وی آر وی VRV؟

درباره وی آر اف VRF‌ و وی آر وی VRV

وی آر اف VRF یا وی آر وی VRV ؟ تفاوت این دو سیستم در چیست؟ کدامیک از این سیستم‌ها بهتر و بصرفه تر است؟ اینها تنها برخی از سوالاتی هستند که همگی بخاطر عدم وجود علم و دانش کافی فروشندگان و خریداران این سیستم‌ها بوجود میاید. پاسخ دهی به این پرسش که وی ار وی VRV و وی ار اف VRF چه تفاوتی دارند، فقط در یک جمله خلاصه می‌شود و پاسخ آن نیز بسیار ساده است: هیچتفاوتیمیانوی آر اف VRFوویآرویVRVوجود ندارد! نه تنها این دو اصطلاح بلکه صدها اسم مشابه دیگر مانند ARV ، MRV ، MDV و … همگی بیانگر یک مفهوم واحد هستند و تفاوتی در سیستم عملکردی چنین دستگاه‌هایی وجود نداشته و نخواهد داشت. بعبارت دیگر، تمامی اصطلاحات مذکور مربوط به یک فناوری واحد بوده و تفاوت فقط در نحوه نامگذاری آنهاست.

برای فهم موضوع، بهتر است تا اصطلاحات VRF و VRV را به فارسی برگردانیم. همانطور که می‌دانیم VRV مخفف عبارت Variable Refrigerant Volume است که به فارسی مترادف "حجم مبرد متغیر" خواهد بود و همینطور اصطلاح VRF یا کامل آن Variable Refrigerant Flow به "جریان مبرد متغیر" ترجمه می‌شود؛ که هر دو یک فناوری هستند با کارکردی یکسان و مشابه و فقط با اسامی مختلف. اما حالا این تفاوت در نامگذاری از کجا نشأت می‌گیرد؟ چه دلیلی باعث شده تا اسامی مختلف برای این فناوری، رواج پیدا کند؟ 

تاریخچه VRF و VRV

در سال 1982، کمپانی دایکین Daikin industries Daikin ژاپن به‌عنوان اولین شرکتی که تکنولوژی حجم مبرد متغیر یا Variable Refrigerant Volume را با استفاده از کمپرسورهای اینورتر ابداع کرد و نام تجاری انحصاری خود وی آر وی VRV را به این فناوری اختصاص داد.

دایکین بعنوان شرکتی پیشرو توانست اصطلاح VRV یا همان "حجم مبرد متغیر" را به عنوان علامت تجاری رسمی و انحصاری (TradeMark) ثبت کرد و به همین دلیل، دیگر شرکت‌ها و سایرین را مجبور کرد تا از اصطلاح دیگری برای همان فناوری استفاده کنند و اینگونه اصطلاح VRF "جریان مبرد متغیر" نامیدند. در حال حاضر نیز بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده این فناوری به‌طور گسترده‌تری از آن استفاده می کنند.

وی آر اف VRF یا وی آر وی VRV؟

در آخر باید گفت که آگاهی و مطالعه، بهترین و مطمئن‌ترین راه‌حل برای کاربرانی است که نیاز به خرید و استفاده از سیستم‌های تهویه مطبوع دارند. لذا چنانکه گذشتگان به‌نوبه خود بارها تأکید کرده‌اند؛ بهترین مشاور هر فرد، خود اوست و هیچکس نمی‌تواند بهتر از خود او به خودش کمک کند. گرچه نباید از گناه و تقصیر کارشناسان، فروشندگان و مشاوران سودجو و منفعت‌طلبان به‌سادگی گذشت که بی‌اطلاعی و دروغ را رواج می‌دهند و شرایط را برای خریداران و فروشندگان به یک اندازه ناامن می‌کنند.