کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک در تصاویر زیر جدول کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک و کاتالوگچیلر تراکمی آب خنک ساخته شده در شرکت ما نمایش داده شده است. انتخاب چیلر از روی کاتالوگ با توضیحاتی که در زیر بیان می کنیم، راحت بوده و می توانید روش کلی
برای انتخاب چیلر مناسب را بیاموزید. ابتدا تمامی پارامترهای مهم در کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک را بیان می کنیم و سپس تنها پارامترهایی از کاتالوگ چیلر آب خنک را که نسبت به نوع هوا خنک متفاوت هستند را توضیح می دهیم.
کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک و نحوه انتخاب
کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
مدل های استاندارد چیلرهای هوا خنک شرکت ما با کمپرسورهای اسکرو Screw ، اسکرالScroll و پیستونی و با نام تجاری KT-ACC-30 تا KT-ACC-500 شامل ۱۰ مدل با ویژگی های مختص به خود هستند که در جدول زیر به صورت ستونی لیست شده اند.
چیلر چیست
انتخاب چیلر از ظرفیت آن شروع می شود. در سطر اول، ظرفیت سرمایشی چیلر (Cooling Capacity) بر حسب تن تبرید بیان شده است. با ضرب کردن مقدار ظرفیت بر حسب تن تبریددر عدد ۳٫۵۲ ظرفیت چیلر بر حسب کیلووات (KW) به دست می آید. برای
کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک مثال چیلر ۹۰ تن تبرید برابر ۳۲۰ کیلووات و چیلر ۳۴۰ تن تبرید برابر ۱۲۰۰ کیلووات است. بنابرین انتخاب چیلر تراکمی از روی کاتالوگ با ظرفیت های مختلف امکان پذیر است.
چیلر تراکمی
سطر دوم (Power Supply) بیانگر مشخصات برق ورودی به دستگاه چیلر (تعداد فاز Ph ، ولتاژ V و هرتز Hz) است.نکته مهم در انتخاب چیلر مناسب تعیین نوع مبرد آن است که در مدل های استاندارد از مبرد R22 , R407 , R134 استفاده می شود و مقدار کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک رشارژ آن در مدار بر حسب کیلوگرم بیان می گردد. هر چند ممکن است که با توجه به کاربری های گوناگون، مبرد خاصی جایگزین این مبردها گردد.
چیلر جذبی
نکته مهم دیگر در انتخاب چیلر تراکمی، تعیین نوع کمپرسور آن است. در این جدول انواع پر کاربرد کمپرسورهای اسکرال ، اسکرو و پیستونی آورده شده است. البته انتخاب نوع و تعداد کمپرسور بحثی تخصصی است که متناسب با نیاز هر پروژه ای، کمپرسورهای کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک متناسب با آن انتخاب و بر روی دستگاه نصب می شود. ما در چیلرهای خود از کمپرسورهای شرکت های معتبر جهانی از جمله بیتزر (Bitzer) ، کوپلند (Copeland) ، دانفوس (Danfoss) و هنبل (Hanbell) استفاده می کنیم.
مینی چیلر
چیلرها معمولا به صورت چند مداره طراحی و ساخته می شوند. منظور از چند مداره این است که برای مثال در یک چیلر ۵۰ تن تبرید دو مداره معمولا از دو کمپرسور استفاده می شود که هر یک با توجه به نیاز مصرف کننده، وارد مدار کاری می شوند. هر کمپرسورکاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک اسکرو بیتزر دارای ۴ مرحله کاری است که با توجه به نیاز برودتی به صورت مرحله ای (۲۵ درصد به ۲۵ درصد) ظرفیت آن افزایش می یابد. ظرفیت کاری کمپرسور اسکرو هنبل به صورت پیوسته (دقیقا متناسب با نیاز) تغییر می کند.
معایب مینی چیلر
سطر بعدی در کاتالوگ چیلر ، مشخصات فن های کندانسور چیلر ، شامل نوع ، برند و تعداد (Type and Quantity) است. فن های مورد استفاده در چیلرهای شرکت ما از شرکت های معتبر جهانی مانند زیلابگ ، EBM ، Beta (متناسب با نیاز یا درخواست مشتری) و فن های ایرانی شرکت دمنده با راندمان بالا و سطح صدای کم تامین می شود.
قیمت مینی چیلر گازی
سطر بعدی از کاتالوگ چیلر بیانگر نوع و مشخصات مبدل حرارتی کندانسور و اواپراتور است. برای مثال جنس کندانسور از تیوب های مسی با پره های آلومینیومی (Plate type aluminum fin / Copper tube) و معمولا از نوع ۴ ردیفه است. اواپراتور نیز از نوع کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک مبدل حرارتی پوسته و لوله (Shell and Tube) یا نوع صفحه ای (Plate type) است.
قیمت مینی چیلر خانگی
چیلر (به انگلیسی: Chiller) دستگاهی است که حرارت را از مایع (معمولاً آب) بر اساس سیکل تبرید تراکم بخار و یا جذبی میزداید. این مایع میتواند برای خنک کاری هوا و یا دستگاهها استفاده شود که معمولاً به صورت سیکل و درون یک مبدل حرارتی جریان دارد. به عنوان یک محصول جانبی مهم، حرارتی که از مایع جذب شده یا باید به محیط خارج دفع شود یا برای کاراییهای بالاتر برای مقاصد گرمایی استفاده شود. نگرانیهایی در مورد طراحی و انتخاب چیلرها وجود دارد. این نگرانیها شامل، کارایی، کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک بازده، تعمیر و نگهداری، آسیبپذیریهای محیطی است.
قیمت مینی چیلر 2 تن
چیلرها به دو دسته چیلرهای تراکمی و چیلرهای جذبی تقسیم میشوند.شکل دیگر تقسیمبندی چیلرها بر اساس شکل خنک شدن ماده مبرد است که به سه دسته آب خنک، هوا خنک و تبخیری تقسیمبندی میشوند.چیلرهای تراکمی با استفاده کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک از انرژی الکتریکی و چیلرهای جذبی با استفاده از انرژی حرارتی باعث ایجاد برودت و سرما میشوند. کاتالوگ چیلر اسکرو هواخنک
چیلر تراکمی
⦁در چیلرهای تراکمی گاز ابتدا توسط کمپرسور، متراکم میگردد.
⦁این گاز سپس به کندانسور وارد شده توسط آب یا هوای محیط، خنک شده و به مایع تبدیل میگردد این مایع با عبور از شیر انبساط یا لوله موئین وارد خنککننده (اواپراتور) میشود که در فشار کمتری قرار دارد.
⦁این کاهش فشار باعث تبخیر مایع می گردد.
⦁مایع سردکننده با گرفتن حرارت نهان تبخیر خود از محیط خنککننده، باعث ایجاد برودت با قسمت خنککننده در ارتباط میگردد.
⦁سپس گاز ناشی از تبخیر، به کمپرسور منتقل میشود.
⦁با عبور بخار با سرعت در یک مسیر هوای کندانسور مکیده میشود.
انواع چیلر تراکمی
در یک دسته بندی کلی این سیستمها به دو نوع چیلر تراکمی هوا خنک ( هوایی ) و چیلر تراکمی آب خنک ( آبی ) تقسیم بندی میشوند. چیلر تراکمی آبی در صنعت تأسیسات، آب سرد مورد نیاز کویل سرمایش فن کویل ها و هواسازها را تأمین می نماید.
کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک در یک مقایسه کلی بین چیلرهای آبی و هوایی می توان گفت، راندمان چیلرهای آبی همواره بیشتر از راندمان چیلرهای هوایی می باشد.
اجزای چیلر تراکمی و وظایف آنها
⦁الکترو موتور: میل لنگ کمپرسور را به حرکت درمیآورد حرکت دورانی میل لنگ باعث حرکت رفت و برگشت پیستون در داخل سیلندر میگردد در نتیجه گاز مبرد در کمپرسور متراکم میشود.
⦁کوپلینگ: جفتکننده محور الکترو موتور با محور میل لنگ کمپرسور است.
⦁کمپرسور: گاز خروجی از اواپراتور را متراکم کرده وارد کندانسور میکند.
⦁لوله رانش: گاز خروجی از کمپرسور را به کندانسور هدایت میکند.
⦁کندانسور: کندانسور این چیلر از نوع پوسته و لوله است در داخل پوسته گاز مبرد و در داخل لولهها آب خنک جریان دارد. گاز داغ و متراکم توسط لوله وارد پوسته کندانسور میشود. به علت تماس با لولههای مسی حاوی آب خنک، خنک شده به مایع
تبدیل میشود و از پایین از
⦁طریق لوله خارج میشود. آب جریانی از طریق لوله وارد کندانسور شده و از طریق لوله خارج میشود. آب خروجی از کندانسور به برج خنک کن هدایت میشود تا پس از خنک شدن دوباره به کندانسور برگردد.
⦁لوله خروج مایع مبرد از کندانسور کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
⦁شیر سرویس کندانسور: برای بستن لوله خروج مبرد از کندانسور در مواقع سرویس و تعمیرات و توقف طولانی دستگاه مورد استفاده قرار میگیرد.
⦁شیر تغذیه ماده مبرد: برای شارژ سیستم استفاده میشود.
⦁فیلتر درایر یا صافی رطوبت گیر: وجود مواد جامد و رطوبت در دستگاه تبرید موجب بروز اشکالاتی میگردد که برای جلوگیری آن از وسیلهای به نام فیلتر برای گرفتن مواد جامد و درایر برای گرفتن رطوبت موجود در سیستم استفاده میشود.
⦁شیر برقی: که در صورت وصل بودن جریان الکتریکی مسیر عبور مایع مبرد را باز نگه میدارد این شیر برقی از ترموستات فرمان میگیرد.
⦁شیشه رویت یا سایت گلاس: میزان تغذیه ماده مبرد در سیستم و همچنین وجود رطوبت بیش از حد را در سیستم مشخص مینماید.
⦁اواپراتور: ماده مبرد پس از عبور از شیر انبساط وارد اواپراتور چیلر تراکمی میشود و در داخل لولههای مسی تبخیر شده و به صورت بخار از اواپراتور خارج میشود. تبخیر در اواپراتور باعث سرد شدن آب جریانی در پوسته میگردد. آب سرد شده
از محل بطرف هواساز و فن کویلها
⦁جریان مییابد و در برگشت از هواساز یا فن کویلها از محل وارد اواپراتور چیلر تراکمی میشود.
⦁شیر انبساط ترموستاتیک: که از دمای گاز خروجی از اواپراتور تأثیر گرفته مقدار ماده مبرد ورودی به اواپراتور را تنظیم مینماید.
⦁لوله مکش: که گاز خروجی از اواپراتور از طریق لوله وارد قسمت مکش کمپرسور میگردد.
⦁تابلو وسایل اندازهگیری و کنترل فشار: که مانومترهای فشار زیاد و فشارکم کنترل فشار کم و زیاد و کنترل فشار روغن روی آن نصب شدهاند.
چیلر تراکمی چطور کار میکند
در چیلر تراکمی گاز ابتدا توسط کمپرسور ، متراکم میگردد . این گاز سپس به کندانسور وارد شده توسط آب یا هوای محیط ، خنک شده و به مایع تبدیل میگردد. این مایع با عبور از شیر انبساط وارد خنککننده ( اواپراتور ) میشود که در فشار کمتری قرار دارد. این کاهش فشار باعث تبخیر مایع گردیده و در نتیجه مایع سردکننده با گرفتن حرارت نهان تبخیر خود از محیط خنککننده ، باعث ایجاد برودت در موادی که با قسمت خنککننده در ارتباطند میگردد . سپس گاز ناشی از تبخیر ، به کمپرسور منتقل
کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک میشود.
مزایای چیلر هوایی
خرید چیلر تراکمی هوا خنک
هزینه نصب چیلر هوایی به دلیل کم بودن تعداد تجهیزات، کمتر است.
⦁چیلر هوایی فضای کمتری را نیاز دارد و میتواند روی سقف نصب شده و نیازی به موتورخانه ندارد. این یعنی فضای بیشتری در ساختمان قابل استفاده است.
⦁چیلر هوا خنک به دلیل قطعات کمتر، نگهداری راحتتری در مقایسه با چیلر آب خنک دارد.
⦁سیستم چیلر هوا خنک بسیار ساده بوده و نیازی به پمپ دیگر برای کندانسور ندارد.
معایب چیلر هوایی
⦁چیلر هوا خنک در بیرون ساختمان نصب میشود و فن و کمپرسور نویز زیادی خواهند داشت.
⦁چیلر هوا خنک معمولا عمری به اندازه چیلر آب خنک ندارد. دلیل این امر، قرار داشتن این نوع چیلر مقابل آفتاب، باران، رطوبت، برف و باد است که آسیب زا میباشد.
⦁چیلر هوا خنک ممکن است دچار مشکلات خرابی و انسداد شود. کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
⦁چیلر هوایی به علت داشتن ضریب عملکرد پایین تر نسبت به چیلر آب خنک، و همچنین به علت گرانتر بودن کندانسور هوایی نسبت کندانسور آبی، هزینه اولیه بالاتری نسبت به چیلرهای آبی دارد.
انواع چیلر تراکمی هوا خنک
⦁طرز کار چیلر تراکمی هوا خنک بر مبنای چرخه تبرید تراکمی بوده و نیازمند کمپرسور میباشد. با توجه به نوع کمپرسور استفاده شده در چیلر تراکمی، میتوان چیلر تراکمی هوا خنک را به انواع چیلر تراکمی هوا خنک رفت و برگشتی،
سانتریفیوژی، اسکرال و اسکرو تقسیم بندی کرد.
⦁چیلرهای اسکرال / اسکرو هواخنک ماژولار EAM در دو سری G و F ارائه می گردند. چیلرهای سری G از یک مدار برودتی و چیلرهای سری F حداقل از دو کمپرسور و دو مدار برودتی کاملا مجزا و به صورت کارکرد Multi Steps تشکیل شده اند.
⦁در چیلرهای ماژولار EAM، چیلر اصلی (Master) می تواند به تنهایی مورد استفاده قرار بگیرد؛ و یا به منظور افزایش ظرفیت حداکثر به 15
عدد چیلر ماژولار فرعی (Slave) متصل گردد.
⦁چیلرهای ماژولار EAM با کندانسور V شکل و W شکل قابل عرضه می باشند.
⦁تمام چیلرهای EAM بنا به درخواست خریدار می توانند دارای عملکرد دو گانه سرمایشی و گرمایشی (پمپ حرارتی) باشند اما به صورت پیش فرض فقط سرمایشی می باشند.(چیلرهای دو فصل به دلیل استفاده از هیت پمپ قابلیت
استفاده در زمستانها با دمای زیر صفر را ندارند.) کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
⦁ظرفیتها و مشخصات اعلام شده مربوط به گاز R22 می باشد و در صورت درخواست خریدار، چیلرها با گازهای R134A و R290 و R410 نیز قابل سفارش هستند. برای اطلاع از ظرفیتهای چیلرها با این گازها با بخش فنی گروه صنعتی احسان افروز تماس حاصل فرمایید.
⦁ظرفیت واقعی چیلرها در شرایط دمای محیط ˚C38 و دمای آب ورودی/خروجی اواپراتور F ˚10 محاسبه شده اند. برای اطلاع از ظرفیت چیلر هوایی تراکمی احسان افروز در شرایط محیطی متفاوت با بخش فنی گروه صنعتی احسان افروز تماس حاصل فرمایید.
⦁7. کمپرسورهای اسکرال چیلرهای ماژولار EAM از دو برند Danfoss (دانمارک) و Copeland (امریکا) و کمپرسورهای اسکرو چیلرهای ماژولار EAM از برند Bitzer (آلمان) قابل سفارش هستند.
⦁قیمت چيلرهای تراکمی هواخنک EAM با بدون در نظر گرفتن هزينه گاز و روغن محاسبه شده است.
⦁ظرفيت واقعي چيلر تراکمی هواخنک بستگي به شرايط محيطي ( دمای مرطوب محيط و رطوبت نسبي ) دارد که لازم است جهت تعيين ظرفيت واقعي به سايت يا کاتالوگ گروه صنعتی احسان افروز مراجعه گردد و بر اساس فاکتورهای مختلف تعيين مي گردد.
⦁قیمت انواع چیلرهای هوایی تراکمي EAM پس از درخواست مشتری و محاسبه ظرفیت مورد نیاز، از گروه صنعتی احسان افروز استعلام و پیش فاکتور صادر خواهد شد.
⦁کاربر گرامی؛ در صورت خرید چیلرهای تراکمي ماژولار EAM از شرکت دماتجهیز از مزایای زیر برخوردار خواهید گردید: 1. تحویل کالای سالم در اسرع وقت
2. استفاده از تخفیف ویژه در زمان خرید کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
3. راه اندازی رایگان در سراسر کشور
4. مطابقت کامل مشخصات فنی کالای ارسالی با فاکتور خرید مشتری و برخورداری از گارانتی گروه صنعتی احسان افروز و پشتیبانی فنی دما تجهیز در زمان نصب و راه اندازی چیلر
5. کلیه چیلرهای EAM دارای 24 ماه گارانتی و 24 سال خدمات بعد از فروش می باشند.
مشخصات فنی اجزای این نوع چیلرها
⦁اواپراتور در همه ی مدلها و ظرفیتهای EAM از نوع Shell & Tube و با مواد الاستومری عایق حرارتی شده است. کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
⦁کمپرسور برای ظرفیتهای کمتر از 40 تن تبرید در سری G و کمتر از 80 تن تبرید در سری F از نوع اسکرال و در ظرفیتهای بالاتر از موارد بالا از کمپرسورهای اسکرو مجهز به هیتر تشتک روغن، قطع کن حالت اضافه بار (Overload) است.
⦁کندانسور از لولههای مسی بدون درز و فینهای موجدار آلومینیومی ساخته برای استفاده در مناطق شرجی قابلیت ساخت به صورت Blue Fine نیز وجود دارد.
مزایای چیلر هوا خنک اسکرو و کاربرد آن
در کاربری های ساختمان ها و مجتمع های بزرگ مسکونی ، اداری ، تجاری و در ظرفیت های بیشتر از 60 تن تبرید ، با توجه به مشکلات ناشی از کمبود آب و با توجه به اینکه در ظرفیت های بیشتر از 60 تن کمپرسور های اسکرو در مقایسه با کمپرسورهای
پیستونی و روتاری وکمپرسورهای اسکرال مزایایی از قبیل( عمر طولانی و قابلیت اطمینان بیشتر ، سطح صدا و ارتعاش کمتر ، جریان آرام و پیوسته مبرد ، قابلیت کنترل ظرفیت تا 10 درصد ظرفیت کمپرسور ، عدم آسیب به کمپرسور در صورت برگشت روغن ،
ابعاد کوچکتر) را دارا می باشد ، بیشتر مورد استفاده قرار گرفته و پیشنهاد مشاورین تاسیساتی کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک می باشد.
ویژگیهای چیلر تراکمی هوا خنک
⦁کاهش مصرف انرژی
⦁دستیابی به ضریب عملکرد (COP) قابل ملاحظه نسبت به نمونه های مشابه و استفاده از کنترلر های میکرو پروسسور برای کنترل ظرفیت کمپرسور و در نتیجه راندمان بسیار بالا و مصرف بهینه انرژی
⦁نصب آسان و ابعاد کوچکتر نسبت به چیلر های مشابه و هم ظرفیت کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
⦁عدم نیازبه سرویسهای سالانه
⦁دارای گواهینامه ها و استانداردهای بین المللی روز دنیا در طراحی و ساخت
⦁تست 100% در کارخانه
⦁دارای سیستم کنترل ظرفیت از طریق SLIDE VALVE
⦁سطح صدای دستگاه مطابق استاندارد BS ISO 3744و راندمان دستگاه ها مطابق با استانداردASHARE 90.1 می باشد.
⦁عدم نیاز به نگهداری و سرویس های زود هنگام و عمر بالای کمپرسور
⦁تست کامل تمامی قطعات و عملکرد نهایی چیلر در کارخانه و اطمینان کامل از کارکرد مناسب و بهینه
⦁عدم نیاز به برج خنک کن کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
⦁اواپراتور از نوع پوسته و لوله (shell & tube)
⦁مجهز به کویل های کندانسوری V-TYPEبا لوله مسی و فینهای آلومنیومی (کلیه کویل ها در کارخانه مطابق استاندارد UL1995 تست می شوند)
⦁موتور فن های کندانسور دارای کلاس حرارتی CLASS Fو کلاس حفاظتی IP-54
⦁بدنه دستگاه و کلیه ادوات کنترلی و تابلو برق از نوع WATER PROOF (ضد آب)
⦁امکان مونیتورینگ سیستم به صورت ریموت در صورت سفارش
⦁امکان استفاده از هر دو مبرد R22و( User Friendly) R410
⦁امکان اسفاده از کمپرسورهای دیجیتال اسکرال کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
⦁حذف کامل موتورخانه
⦁کاربرد چیلر تراکمی هواهنک در اماکن قابل استفاده
⦁تهویه مطبوع واحدهای آپارتمانی )امکان قرارگیری درپشت بام (
⦁واحدهای صنعتی )خنک کردن قالب های صنعتی(
⦁صنعت داروسازی
⦁صنعت تولید موادغذایی )خنک کردن محصولاتی که به صورت مایع تولید میشوند مانند نوشابه های گازدار، آبمیوه، شیر، رب گوجه فرنگی، کنسانتره میوه، گلاب( ...
⦁اماکن اداری وعمومی
⦁کارخانجات ریختهگری وفولادسازی
⦁صنایع نفت وگاز وپتروشیمی
⦁سالنهای پرورش قارچ
⦁کارخانجات نساجی
⦁اجزای کنترلر چیلرهواخنک کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
چیلرهای هواخنک
چیلرهای هواخنک شامل یک دستگاه کنترلر بوده که در ذیل به گوشه ای از امکانات این کنترل کننده اشاره می گردد:
⦁نمایش وضعیت کار کرد دستگاه
⦁نمایش ارتباط ماژول و نمایش ماژول ها ACTIVE , ONLINE
⦁نمایش خروجی ماژول ها
⦁نمایش ساعت کارکرد پمپ وکمپرسور
⦁تنظیمات Operation Mode
⦁تنظیم و نمایش پارامتر های کار دستگاه در حالت Heating ,Cooling ,Auto
⦁تنظیم زمان قطع و وصل اتوماتیک، قطع دستی وصل اتوماتیک، قطع اتوماتیک وصل دستی و قطع و وصل دستی
⦁تنظیم ساعات کار دستگاه در ایام آخر هفته
⦁تنظیم ساعات کار دستکاه در ایام تعطیل در تقویم
⦁تنظیمات مخصوص سیستم ANTI FREEZE
⦁تنظیمات مخصوص سیستم DEFROST
⦁تنظیمات مخصوص حفاظت در برابر دمای بالا و پایین
⦁تنظیمات مخصوص کمپرسور)زمان راه اندازی دوباره و تاخیرات لازم(
⦁تنظیمات مخصوص کنترل شیر بای پس کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
اصول کار چیلر تراکمی
قیمت چیلر تراکمی هوا خنک اصول كار چیلر تراکمی بدين شكل مي باشد كه سيال مبرد وارد لوله ها يا به اصطلاح تبخير كننده كه در داخل اتاق يا محلي كه مي خواهيم سرد كنيم مي شود گرما از هواي اتاق به سيال مبرد داده مي شود و سيال در نتيجه گرفتن گرما تبخير مي شود
کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک
کاتالوگ چیلر تراکمی هوا خنک و در عوض درجه حرارت اتاق پايين مي آيد و دارای شرایط زیر باشد:
⦁دمای آب رفت برج خنک کن بایستی 28 درجه سانتيگراد باشد .
⦁دمای آب برگشت برج خنک کن بایستی 5 درجه سانتیگراد با رفت اختلاف داشته باشد .
⦁فشار گاز فریون در مکش چيلر تراکمي بايستي 45 تا 75 پياسآي ورانش 200 تا 260 پیاسآی باشد با کندانسور آبی.
⦁هنگامي که ميخواهيم گاز تزريق کنيم بايستي شير سرويس آن را ببنديم .
⦁در حالت کارکرد چيلر تمامي شيرهاي آن بايستي باز باشد. مکش - رانش - مایع .
⦁براي روشن کردن چيلر ابتدا فن برج سپس پمپ فن کوئل و بعد از آن پمپ برج را روشن می کنیم .
⦁براي وکيوم کردن چيلر بايستي چيلر خاموش باشد .
⦁براي روغن زدن هم بايستس دستگاه خاموش باشد.
⦁فشار روغن حداقل PSi 20 بيشتر از درجه فشار مکش باشد .
⦁سطح شيشه نشان دهنده مايع مبرد بايد صاف و بدون حالت کف زدگي باشد .
⦁روغن داخل کمپرسور حدود 1/2 سطح شيشه روغن نما باشد و اگر از 1/4 سطح شيشه کمتر باشد روغن لازم را تامين کنيد .
⦁مقدار اسيد براي هر ظرفيت چيلر معادل 1/5 کيلوگرم پيشنهاد مي شود .
⦁از گيج قرمز براي فشار زياد و تست ازت استفاده مي شود .
⦁از گيج آبي (یا سبز) براي فشار کم و وکيوم کردن دستگاه چيلر استفاده ميشود .
⦁در کنار دريا فشار وکيوم بايستس 1.29 اينچ جيوه باشد و در تهران 27 اينچ جيوه
چیلر تراکمی هوایی
چیلر تراکمی هوایی ،چیلر هوا خنک یا هوایی(Air cooled chiller) نوعی چیلر تراکمیمحسوب می شود که
اساس عملکردش سیکل تبرید تراکمی بخار بوده و فرایند دفع حرارت در کندانسور آن به کمک هوای محیط صورت
می گیرد. چیلر تراکمی هوایی
چیلر تراکمی
چیلر تراکمی هواییاستفاده از چیلر تراکمیهوا خنک در ایران به دلیل کمبود منابع آبی و همچنینمزایای دیگر این محصول، بااستقبال خوبی همراه بوده و در این مطلب تهویهنگار به طور جامع و کامل درباره اجزای این نوع چیلر و نحوه
عملکرد و کاربرد آن بحث خواهد کرد.
•چیلر هوا خنک یا چیلر هوایی
•چیلر تراکمی هوا خنک یا چیلر هوایی
انواع چیلر هوا خنک (هوایی)
کاربردهای چیلر تراکمی هوا خنک
1- کاربرد چیلرهای هوا خنک در تهویه مطبوع
2- کاربرد چیلرهای هوا خنک در برودت صنعتی
انواع کمپرسور در چیلر هوایی
انواع کندانسور در چیلر تراکمی هوا خنک
1- چیلر تراکمی هوا خنک یک پارچه (Packaged)
2- چیلر تراکمی هوا خنک دو پارچه (Split)
انواع اواپراتور در چیلر تراکمی هوا خنک
•کاهش صدای کارکرد چیلرهای هوا خنک
•عایق کاری اواپراتور چیلرهای هوایی
•فروش تخصصی چیلر هوا خنک
•انواع چیلر هوا خنک (هوایی)
چیلرهای هوایی در بازار تهویه مطبوع عموماًبر اساس نوع کمپرسور و کندانسور بکار رفته در آن ها دسته
بندی می شوند که در شکل زیر انواع چیلر هوایی را نشان داده ایم. چیلر تراکمی هوایی
کمپرسور و کندانسور
اینکه کدام نوع کمپرسور و کندانسوردر چیلر هوا یی باید استفاده شود به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله :
•شرایط اقلیمی محل پروژه
•نیاز پروژه و بار برودتی آن
•شرایط مالی کارفرمایان
•بررسی های فنی
نحوه عملکرد چیلر هوا خنک
در چیلرهای تراکمی، از جمله نوع هوا خنک آن، چهارمؤلفه اصلی وجود دارد:
•کمپرسور (Compressor)
•کندانسور (Condenser)
•شیر انبساط (Expansion valve)
•اواپراتور (Evaporator) چیلر تراکمی هوایی
تفاوت چیلر هوا خنک و آب خنک چیست؟
چیلر تراکمی هواییدر واقع، تنها تفاوت چیلر هوا خنک به لحاظ عملکرد(در مقایسه با چیلرهای آب خنک و تبخیری) نوع کندانسور
آن ها می باشد. همانطور که از نامش پیداست، در چیلرهای تراکمی هوایی، از کندانسور هوایی به عنوان واحد
چگالش (Condensing) در سیکل تبرید استفاده می شود. اما در چیلر آب خنک، از طریق آب خنکی که برج خنک
کننده تولید می کند، انجام می شود. در مقاله ای جداگانه به طور جامع چیلرهای آبی را بررسی کرده ایم
چیلر هوایی چیست ؟ چیلر تراکمی هوایی
چیلرهای تراکمی به دو دسته کلی چیلر هوایی (هوا خنک) و آبی (آب خنک) تقسیم می شوند که اصول کارکرد و
قطعات آنها بسیار شبیه به هم بوده و با این تفاوت که در چیلر تراکمیهوا خنک (هوایی) ، کندانسور به صورت هوا
خنک بوده و با استفاده از فن هایی (فن های نصب شده در بالای چیلر – مطابق شکل زیر) که هوا را از روی لوله های کندانسور می دمند ، خنک می شود. چیلر تراکمی هوایی
چیلر تراکمی آب خنک
در چیلر تراکمی آب خنک (آبی) ، کندانسور با استفاده از آب خنک شده و این آب بعد از گرفتن حرارت کندانسور ،
به وسیله پمپ به برج خنک کننده ارسال می شود تا مجددا در برج ، خنک شود. چیلر تراکمی هوایی
کاربرد چیلر تراکمی آب خنک
چیلر تراکمی هوایی
چیلر تراکمی هوا خنک که به آن چیلر هوا خنک یا چیلر هوایی نیز گفته می شود ، یکی از مناسب ترین دستگاه ها
جهت سرمایش هوای ساختمان های مسکونی ، مراکز خرید و مجتمع های تجاری ، ادرای ، صنعتی ، آموزشی ،
ورزشی و نیز تجهیزات ، ماشین آلات و دستگاه های صنعتی است. مخصوصا در مناطقی که با مشکل تامین آب ،
مصرف و هزینه بالای آن مواجه هستیم زیرا که چیلر هوایی بر خلاف چیلر آبی ، مصرف آب ندارد.
انواع کندانسور
وظیفه چیلر هوایی و انواع دیگر آن این است که آب را در یک مدار بسته ، سرد کرده و با پمپ به یونیت های
داخل ساختمان مانند فن کویل ، هواساز و یا به دستگاه های صنعتی(جهت خنک کاری) پمپاژ کنند. آب سرد
در لوله های فن کویل و هواساز (و یا مدار دستگاه صنعتی) جاری شده و یک فن با دمیدن هوا از اطراف لوله ها ،
دمای هوا را کاهش داده و در ساختمان توزیع می کند. چیلر تراکمی هوایی
چیلر هوایی
مهمترین اجزای این دستگاه عباتند از کمپرسور و موتور الکتریکی (به عنوان قلب دستگاه و راه انداز سیکل کاری آن) ،
کندانسور (مبدل حرارتی از نوع هوا خنک) ، اکسپنشن ولو (شیر انبساط) و اواپراتور (مبدلی که در آن دمای آب توسط
مبرد کاهش می یابد) و سایر اجزای آن عبارتند از شیرهای تنظیم کننده و کنترلی ، سایت گلس ، فیلتر درایر ،
شیرهای فشار بالا و پایین ، چک ولو ، سونولوئید ولو ، سنسورها و سوئیچ ها ، قطعات برقی و کنترلی ، کنترلر و …
مدار چیلر هوایی
کل مدار چیلر هوایی در ۳ بخش پر فشار (رنگ قرمز) ، کم فشار (رنگ سبز) و مدار آب (رنگ آبی) خلاصه می شود.
کمپرسور با فشرده نمودن مبرد ، دما و فشار آن را به شدت افزایش داده و به سمت کندانسور می فرستد (مسیر
حرکت سیالات با فلش های رنگی مشخص شده است). چیلر تراکمی هوایی
فن در کندانسور
جریان هوایی که توسط فن در کندانسور به راه افتاده باعث کاهش دمای مبرد در کندانسور شده و مبرد پس از عبور
از فیلتر درایر و اکسپنسن ولو ، وارد اواپراتور می شود. اواپراتور مبدلی است که در یک سمت آن آب جاریست و در
سمت دیگر آن مبرد جاریست.مبرد که برای تبخیر شدن به گرما نیاز دارد ، گرمای آب را گرفته و دمای آب را کاهش
می دهد. آب سرد در مخزنی جمع شده و با پمپ به سمت مصرف کننده (برای مصارف سرمایشی ساختمان مثل
فن کویل و هواساز یا برای مصارف سرمایش صنعتی مثل کولینگ دستگاه ها و ماشین آلات صنعتی) پمپاژ می شود.
انواع چیلر هوایی
انواع چیلر هوایی بر اساس نوع کمپرسور (اینکه اسکرال باشد یا اسکرو و …) ، موقعیت و جهت قرار گیری فن های
کندانسور ، مجهز بودن یا نبودن به شیر انبساط الکترونیکی ، نوع اواپراتور ، دارا بودن یا نبودن کنترلر PLC و … به
دسته های مختلفی تقسیم بندی می شود. چیلر تراکمی هوایی
اجزای چیلر هوایی
در کاربردهایی که در اغلب اوقات ، چیلر باید با ظرفیت کم کار کند بهتر است که به صورت ۲ یا ۴ مدار طراحی و ساخته شود. فرض کنید که در یک کاربرد خاص به ۱۲۰ تن تبرید برودت نیاز باشد. در این صورت اگر دستگاه تکمدار باشد ، همواره کل تجهیزات دستگاه باید در حال کار باشد (حتی اگر در مواقعی مثلا به ۲۰% برودت نیاز باشد)و معایب زیادی از جمله افزایش مصرف انرژی و همچنین کاهش عمر مفید دستگاه را در پی خواهد داشت.
معایب چیلر هوایی
برای جلوگیری از این معایب می توان دستگاه را به طور ۲ یا ۴ مدار طراحی و تولید کرد. یعنی مثلا در حالت ۲ مدار ، کل دستگاه به دو مدار کاملا مجزای ۶۰ تن تبرید تقسیم شده و در ساعاتی از شبانه روز که به کمتر از ۶۰ تن برودت نیاز باشد، فقط یکی از مدارها (نصف تجهیزات) شروع به کار می کند. بدین ترتیب در اغلب اوقات نیمی از کمپرسورها خاموش هستند. در حالت ۴ مدار ، کل دستگاه به ۴ مدار مجزا تقسیم و به صورت ۲۵% به ۲۵% وارد عمل می شوند.
کمپرسور چیلر هوایی :
مهمترین قطعه در چیلرها کمپرسور و موتور الکتریکی آن است که باید با توجه به کاربرد آن به نحو صحیح انتخاب گردد. چیلر تراکمی هوایی
چهار نوع از بهینه ترین کمپرسورها در صنعت چیلرسازی عبارتند از :
۱ . نوع اسکرال Scroll یا حلزونی
۲ . نوع اسکرو Screw یا مارپیچی
۳ . نوع سیلندر و پیستون Piston type یا رفت و برگشتی
۴ . نوع سانتریفویژ Centrifugal یا گریز از مرکز
مزایای کمپرسور اسکرو عبارت اند از :
۱ . دارای ضریب عملکرد COP بیشتر نسبت به نوع رفت و برگشتی (سیلندر و پیستونی)
۲ . دارای قطعات متحرک کمتر نسبت به نوع سیلندر و پیستونی و در نتیجه استهلاک و لرزش کمتر نسبت به آن
۳. دارای سیستم کنترل ظرفیت کاری به صورت پیوسته و در نتیجه افزایش راندمان چیلر
کمپرسور نوع اسکرو چیلر تراکمی هوایی
مزایای کمپرسور اسکرال عبارت اند از :
۱ . دارای کمترین تعداد قطعات متحرک و در نتیجه کارکرد بدون صدا و ارتعاش به نحوی که کم صداترین و کم
ارتعاش ترین نوع کمپرسور است. چیلر تراکمی هوایی
۲ . طول عمر بسیار بالا ، نگهداری کم هزینه و داشتن کمترین میزان خرابی به علت کم بودن گشتاور لحظه استارت
۳ . مقاومت کمپرسور در برابر بازگشت مایع
۴ . ضریب عملکرد COP بیشتر نسبت به نوع سیلندر و پیستونی
کمپرسور نوع اسکرال
مزایای کمپرسور سیلندر و پیستونی عبارتند از :
۱ . قابلیت نصب و کارکرد در ظرفیت های مختلف
۲ . قابلیت تعمیر آن در صورت فرسوده شدن یا خرابی
۳ . قابلیت تحمل فشارها و دماهای بالا و مناسب ترین نوع کمپرسور جهت کار در مناطق
با آب و هوای گرم و مرطوب (حاره ای) چیلر تراکمی هوایی
مزایای کمپرسور سانتریفیوژ عبارتند از :
مناسب برای کاربردهایی که در آن چیلر مجبور است که در تمام ساعات کارکرد خود با حداکثر توان کار کند.
زیرا نوع سانتریفیوژ دارای یک ایمپلر (توربین) است که در حالت های کاری با بار کم یا متوسط ، دچار افت
راندمان شدید می شود و لذا باید از آن فقط در حالت تمام بار (full load) استفاده نمود. چیلر تراکمی هوایی
نوع و برند کمپرسور چیلر تراکمی هوا
معمولا با توجه به محدوده ظرفیت چیلر تراکمی هوا خنک و آب خنک ساخته شده در شرکت ما از کمپرسورهای
زیر در مدار استفاده می شود. هر چند در برخی پروژه ها ممکن است با توجه به نیاز یا درخواست مشتری ،
در ظرفیتی مشخص ، از نوع دیگر آن نیز استفاده شود. چیلر تراکمی هوایی
ظرفیت های کمپرسور
ظرفیت های بیشتر از ۵۰ تن تبرید ⇐ معمولا کمپرسورهای اسکرو و اسکرال برند Danfoss , Bitzer , Hanbell
ظرفیت های بین ۲ تا ۵۰ تن تبرید ⇐ معمولا کمپرسورهای اسکرال برند Danfoss و Copeland
کل ظرفیت ها برای شهرهای با آب و هوای گرم و مرطوب (حاره ای) ⇐ کمپرسورهای سیلندر
و پیستونی برند Danfoss , Bitzer , Copeland چیلر هوایی یا آبی با ظرفیت های بالا و کارکرد مداوم با
حداکثر توان ⇐ کمپرسورهای سانتریفیوژ یا همان گریز از مرکز چیلر تراکمی هوایی
کمپرسورهای چند مرحله ای
کمپرسورها به صورت چند مداره (چند مرحله ای) مورد استفاده قرار می گیرند. کمپرسورهای چند مرحله ای این
مزیت را دارند که به صورت پله پله در مدار قرار گرفته و سیستم به صورت پله ای عمل می کند و کاهش قابل
توجه ای در مصرف برق ایجاد می گردد.برای مثال در یک چیلر ۴ کمپرسوره با ۴ مدار مستقل (۴ مرحله ای)،
وقتی که ۲۵ درصد توان سرمایشی نیاز باشد ، فقط یکی از کمپرسورها روشن شده و بقیه کمپرسورها خاموش
هستند که ضمن کاهش مصرف برق ، عمر سیستم نیز افزایش می یابد. چیلر تراکمی هوایی
برخی از ویژگی های چیلر هوا
۱ . زیر بار قرار گرفتن چیلر هوایی به صورت تدریجی و با توجه به میزان برودت مورد نیاز و در نتیجه کاهش
مصرف انرژی دستگاه و افزایش عمر آن چیلر تراکمی هوایی
۲ . ساخت اواپراتور چیلر از نوع پوسته و لوله (Shell and Tube) با مداربندی های خاص و به حداکثر رساندن
راندمان انتقال گرما در آن با ایجاد جریان مغشوش در سیال به روش های مختلف و مطابق با آنالیزهای سیالاتی
و حرارتی مهندسی شده
۳ . تست هیدرواستاتیکی اواپراتورها و کندانسورها
۴ . تهیه قطعات سیکل تبرید ، تجهیزات کنترلی و الکترونیکی از مارک های معتبر اروپایی
۵ . استفاده از سیستم PLC به منظور کنترل دقیق تر دستگاه ها در کاربری های خاص
۶ . استفاده از مبردهای دوستدار محیط زیست R134A , R407C , R404A و …
۷ . انتخاب نوع و برند کمپرسور با توجه به نیاز یا درخواست مشتری (بیتزر Bitzer ، کوپلند Copeland و دانفوس Danfoss)
۸ . قابلیت اتصال به سیستم های مدیریت هوشمند ساختمان BMS و قابلیت کنترل چیلرها از داخل خانه یا محل موتورخانه
۹ . مجهز کردن کندانسور هوا خنک به موتورفن های شرکت های معتبر جهانی EBM و زیلابگ
چیلر تراکمی هوا خنک
در جدول زیر نمونه های از پیش تدوین شده چیلر هوا خنک مجهز به کمپرسورهای اسکرال ، اسکرو و پیستونی به
همراه اصلی ترین پارامترهای آنها ارائه شده است که به عنوان راهنمای اولیه در انتخاب چیلر هوا خنک می توان از
آن استفاده نمود. ظرفیت دقیق با پارامترهای خاص آن به طور جداگانه برای هر پروژه و متناسب با نیازهای آن طراحی می گردد. چیلر تراکمی هوایی
چیلر تراکمی آب خنک
آیا طراحی چیلر هوایی به صورت ۲ یا ۴ مداره ، قیمت دستگاه را افزایش می دهد؟
بله قطعا مقداری به قیمت دستگاه افزوده می شود ولی مزایای بسیار زیاد و قابل توجهی در سیستم ایجاد
می کند که مهمترین آنها عبارتند از کاهش چشمگیر مصرف برق و نیز افزایش عمر مفید سیستم به خاطر از مدار
خارج شدن اتوماتیک کمپرسورها و کارکرد متناسب با مقدار برودت درخواستی از سوی مصرف کننده
چیلر هوایی مزیت خاص و برتری چونکه در نوع هوایی (هوا خنک) تجهیزات و متعلقات مربوط به کولینگ تاور
(برج خنک کننده) وجود ندارد ، در نتیجه دستگاه هیچ گونه مصرف آبی نداشته و مشکلات و مسائل برج خنک
کننده نیز حذف می شود. چیلر تراکمی هوایی
چیلر هوایی قیمت بالاتری دارد یا نوع آبی؟
نوع هوایی (هوا خنک) قیمت بالاتری دارد. چونکه کندانسور آن از تعداد زیادی کویل مسی ساخته شده و فن های
مدرنی نیز در آن به کار می رود. در حالی که در نوع آبی (آب خنک) قیمت تمام شده کندانسور شل اند تیوب
(به همراه برج خنک کننده) نسبت به کنداسور هوایی کمتر است. چیلر تراکمی هوایی
نکات مهم انتخاب انواع چیلر هوایی
چیلر تراکمی جهت تأمین آب یا گاز مبرد سرد جهت سیستم های تهویه مطبوع و تبرید صنعتی با دمای 7 تا 12
درجه سلسیوس (بر اساس نوع کاربرد و سیستم مورد نیاز) توسط سیکل تبرید تراکمی مورد استفاده قرار می گیرد.
چیلر های هوایی، انواع چیلرهای تراکمی چیلر های هوایی که از انواع چیلرهای تراکمی می باشند بعنوان قلب سیستم سرمایش ساختمان ها در مناطقی که بدلیل رطوبت نسبی زیاد هوا (RH) ، امکان استفاده از برج خنک کننده آبی و نتیجتاً چیلر آبی وجود نداشته باشد مورد استفاده قرار می گیرند.مکانیزم عملکرد چیلرهای تراکمی هوایی که معمولاً در فضاهای باز (مانند پشت بام ساختمان ها) نصب می شود همانند چیلر های آبی بر مبنای سیکل تبرید تراکمی می باشد. چیلر تراکمی هوایی
نصب چیلرهای هوایی
علت اصلی نصب چیلرهای هوایی در فضای باز بدلیل امکان تبادل حرارت کندانسور هوایی چیلر هوایی با هوای آزاد می باشد. چیلر تراکمی هوایی
اجزای اصلی چیلرهای تراکمی هوایی:
•کمپرسور
•کندانسور
•اواپراتور
•شیر انبساط
مایع مبرد موجود در مدار چیلر هوایی که از نظر مقدار ، حجم و فشار کار نسبت به چیلرهای آبی بیشتر است،
در کندانسور هوایی چیلر بوسیله جریان اجباری هوا خنک شده و معمولا مستقیما وارد کویل سرمایش DX هواساز
و یا اواپراتور DX آبی در چیلر هوایی می گردد.
سطوح تبادل حرارتی
در هنگام انتخاب چیلر های هوایی به اختلاف ظرفیت نامی (Nominal) و ظرفیت واقعی (Actual) چیلر خصوصا با توجه به دمای طرح خارج تابستان در منطقه بهره برداری از چیلر دقت نموده و همچنین توجه داشته باشیدکه از جمله عوامل تعیین کننده درعملکرد ظرفیت واقعی چیلر تراکمی هوایی می توان به موضوع مهم کافی بودن سطوح تبادل حرارتی در کندانسور و اواپراتور چیلر جهت درستی ظرفیت چیلر مورد نظر ( طول، قطر و تعداد تیوب های مورد استفاده درکندانسور و اواپراتور ) چیلر های هوایی اشاره نمود و توجه داشته باشید که قیمت چیلرهای هوایی (همراه با کندانسور هوایی ،گاز مبرد ، روغن و ...) نسبت به چیلرهای آبی با ظرفیت مشابه حدود 1/5 برابر گرانتر است .
محاسبه ظرفیت چیلر هوایی
بطور کلی کارشناسان تاسیسات برای محاسبه ظرفیت چیلر هوایی مورد نیاز هر پروژه که بر مبنای محاسبه دقیق ظرفیت بار برودتی کل انجام می گردد، علاوه بر محاسبه پارامترهایی مانند شرایط جغرافیایی(Ambient Temperatur ) و دمای طرح خارج تابستان ، ارتفاع از سطح دریا ، رطوبت نسبی هوا ، نوع کاربری ساختمان (دمای طرح داخل) ، نوع مصالح به کار رفته و طراحی نمای ساختمان ، جهت قرارگیری ساختمان نسبت به زاویه تابش خورشید ، تعداد طبقات و سطح زیر بنای ساختمان ،تعداد نفرات و تجهیزات کوچک و بزرگ الکتریکی داخل ساختمان و ... ، به حجم آب سرد مورد نیاز و ضرایب اطمینان کافی در عملکرد چیلر توجه می نمایند. چیلر تراکمی هوایی
شرایط آب و هوایی
اما چنانچه مایل به استفاده از امکان محاسبه سر انگشتی (فاز 1) چیلر هوایی مورد نیاز ساختمان های مسکونی و اداری در شرایط آب و هوایی مانند تهران باشید ، می توانید برای هر 100 متر مربع از زیر بنای مفید ساختمان بطور تقریبی ظرفیت نامی 4 تن تبرید را در نظر بگیرید . چیلر تراکمی هوایی
دیدگاه خود را بنویسید